Vi importerar en höjdare: ZUNDERT TRIPEL TRAPPIST

Zundert trappist är en klassisk tripel i belgisk stil. Orange med ett vackert skum. Aromen präglas av en komplex fruktighet med toner av maltsötma och jäst. Smaken är brödig med toner av apelsinskal karamell och honung och avslutas med en medelstor beska. En mycket välbalanserad och lättdrucken tripel.

Finns i utvalda butiker och i Systembolagets beställningssortiment med artikelnummer 11736 från 5 juni.

För den som gillar belgisk öl har trappistbryggerierna ett magiskt skimmer. Westmalle, Chimay, Orval, La Trappe…
Det första trappistklostret grundades 1664 i Normandie. Under franska revolutionen fördrevs trappisterna ut ur landet till Belgien och Nederländerna och vidare ut i världen. Det har länge bara funnits sju bryggerier som klarat de hårda kraven; ölet måste bryggas i ett kloster som tillhör trappistorden och en prästvigd munk ska finnas närvarande vid bryggningen. Ölet får inte heller säljas för vinst, inkomsterna ska gå till klostret eller välgörenhet. De som uppfyller kraven får sätta det åtråvärda sexkantiga märket på etiketten.

De flesta trappistöl är starka, söta och smakrika, men det finns inga regler för hur ett trappistöl måste smaka.
Trots de hårda kraven har det på senare år kommit tre nya trappistbryggerier Idag finns tio bryggerier med den sexkantiga märkning.
Eskilstuna Ölkultur är återförsäljare av ölet Zundert som bryggs av Trappistenbrouwerij De Kievit, en del av klostret Abdij Maria Toevlucht i Holland. Bryggeriet fick en nystart 2013 men har anor sedan 1899.

Läs mer på bryggeriets hemsida. (Tyvärr på holländska)

Eskilstuna Ölkultur AB