Vårt nordiska ölexperiment

Av 2019-12-22 februari 4th, 2020 Bryggeripuben, Evenemang, Föreningen, Nyheter, Öl

Det enorma ölintresset i världen kommer ur nyfikenhet och experiment. Ölbryggare i den nya världen har använt hantverkstradition och spetsat den med nya humlesorter, nya metoder och nya kryddor.  I Norden är vi duktiga på att lära oss det nya, men kanske inte i topp på att skapa nytt.
Eskilstuna Ölkultur vill därför bidra med smaker från Norden. Förra året kom vår Björköl, smaksatt med björklöv.

I år har vi hämtat ekologisk malt hos Thomas och Kerstin som driver det sörmländska mälteriet Warbro kvarn.

Vi har också varit hos Lena Engelmark Embertsén på Högtorp gård i Sörmland. Hon har en ekocertifierad skog som senast levererade granolja till Nobelfesten. Hennes granskott sätter smaken på årets nordiska öl. Eskilstuna Ölkultur gillar belgisk öl och har tidigare lyckats bra med Spruce ale som såldes i hela landet. I april kommer vårt nya nordiska experiment med belgisk stil, sörmländska råvaror och smak av skogens grönska.

Eskilstuna Ölkultur AB