Testa vår Provbricka – Varje fredag

Av 2019-01-16 januari 18th, 2019 Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Öl

På fredagar öppnar vi kl. 15:00. Varför inte börja helgen med lite AW?
Testa vår provbricka med 5 av våra bästa öl.

De här ingår på brickan:

1 Eskilstuna Stolt lager

Ljus lager, Måttlig beska, Alkoholhalt 5,0%

Världens mest älskade öl uppfanns i staden Pilsen i Tjeckien 1842. Det var en gyllengul, blank och klar törstsläckare med tydlig humlearom och en lätt beska. Den slog så väl ut att världen sedan dess druckit nästan bara olika varianter på tjeckisk pilsner.

Vår stolta lager är gjord enligt traditionen; Eskilstunas goda vatten och pilsnermalt ger en mjuk och maltig smak med aningen sötma och med inslag av knäckebröd, citrus och örter. Saazhumle från Tjeckien bidrar med doft, tyska humlesorter tillför smak och en mild beska.

Alkohol: 5,0 ABV

2 Eskilstuna Modern Lager 5,3 %
En ljus lageröl som är uppfriskande fräsch och törstsläckande. Aromen domineras av fläder och citrusfrukter blandat med örter. Smaken är försiktigt maltig med toner av mango och ananas som övergår i en distinkt beska i avslutningen. 

Eskilstuna Modern lager är gjord som en traditionell lager med moderna humlesorter som ger fruktighet i doft och smak.

3 Eskilstuna ekologisk Weissbier 5,6 %

En ljus veteöl i tysk stil med låg beska och kryddig arom.

Eskilstuna Weissbier är en traditionell veteöl i sydtysk stil, en ofiltrerad ”hefe” där jästen får ta fram det bästa ur vetemalten och ge ölet en underbar arom fylld med kryddig nejlika. Kryddig smak med inslag av ljust bröd, banan, honung och kryddnejlika och en renande beska. Bryggd med ekologisk malt och ekologisk humle som alla våra ekologiska öl. 5,6 volymprocent alkohol.

4 Eskilstuna IPA 6 %

En IPA som är traditionellt engelsk och modernt amerikansk på samma gång

Eskilstuna IPA är en ljus ale med fruktig smak och markerad beska som är traditionell och modern på samma gång. Grunden är den engelska IPA:n, ursprunget till mikrobryggeriernas mest populära ölstil.
Maltbasen i ölet gör kroppen medelfyllig med en lätt karamellsmak. I fruktigheten finns inslag av nektarin, tallkåda, aprikos, ananas och grapefrukt. Den engelska humlen ger en kryddig
och jordig ton. Amerikansk humle bidrar med den fruktiga och fräscha aromen. 

5 Eskilstuna Tripel 8,5 %
Eskilstuna tripel årgång 2018 är en ljus belgisk ale med en inbjudande blommig doft.
Stor komplexitet i smaken som präglas av lätt maltsötma och en kryddig karaktär med toner av koriander, mandel, banan och aprikos samt en lätt syrlighet. Avslutningen är torr och stram med en distinkt beska.
Alla ölen som ingår i provbrickan går att köpa på systembolagen i Eskilstuna och Torshälla

 

Eskilstuna Ölkultur AB