Sveriges godaste tripel kommer från Eskilstuna?

På Eskilstuna Ölkultur brygger vi gärna öl i belgisk stil. Vi har bryggt belgisk blonde, weissbier, IPA, stout och mycket mer, men kronan på verket i Belgien är tripel och hos oss är det Eskilstuna Tripel. Vår förebild är Westmalle tripel som vissa av oss vill utnämna den till världens bästa öl och vi skäms inte för att tycka att vi ligger nära.
Vad tycker du? Vi har prövat många belgiska triplar utan att känna oss hotade, men vi har inte koll på 400 svenska bryggerier. Finns det någon som vi har missat och som vi kan lära oss av. Tipsa oss gärna!

Eskilstuna tripel årgång 2018 är en ljus belgisk ale på 8,5 % procent med en inbjudande blommig doft. Stor komplexitet i smaken som präglas av lätt maltsötma och en kryddig karaktär med toner av koriander, mandel, banan och aprikos samt en lätt syrlighet. Avslutningen är torr och stram med en distinkt beska. Kan med fördel lagras flera år.

Eskilstuna Tripel finns på Systembolagen i Eskilstuna med omnejd och går att beställa som enstaka flaskor i hela landet. Beställ här

Just i år har vi dessutom tappat ett litet antal 75 cl-flaskor som kan bli samlarobjekt. Du beställer en hel låda med nio flaskor genom privatimport från Systembolaget. Varje flaska kostar 99 kronor och lådan kostar 891 kronor
Så här gör du en privatimport genom Systembolaget:

Du behöver skapa ett konto hos Systembolaget

Gå till privatimport på Systembolagets hemsida

https://www.systembolaget.se/bestalla-drycker/privatimport/

Ange Eskilstuna Ölkultur som leverantör och producent

dryckens namn: Eskilstuna tripel 75 cl

Dryckens namn: Eskilstuna tripel 75 cl

Varugrupp: Öl

Antal: 9 eller multiplar av 9

Volym: 750 ml

Förpackning: Flaska

Alkoholhalt: 8,5

Hämtas i butik: Välj den butik du vill hämta är ölen i

När bryggeriet svarat kommer du att få epost att du skall godkänna offerten.

När lådan finns för leverans får du ett mail eller SMS och kan hämta lådan i butiken.

 

Eskilstuna Ölkultur AB