Södvik Säsong 2019 – på fat i puben

Av 2019-09-10 september 16th, 2019 Föreningen, Nyheter, Öl

Historien om Södvik Säsong är tio år gammal. Det började på Gustafs familjs sommargård i Södvik på Öland. Vid Ölands skördefest bestämde sig Gustaf och Jens Skrubbe för att göra en vallonsk skördeöl för att servera till maten. Resten är histora där Gustaf och Jens sedan sju år tillbaka varje år kommer till Eskilstuna Ölkultur för att brygga årets version av ölet.

Att det blev en saison var en hyllning till de vallonska bönder som bryggde denna skördeöl.
En saison ska vara torr , fruktig och smakrik.  Södvik säsong uppfyller alla dessa kriterier. Den speciella belgiska saisonjästen sätter också sin prägel på ölet.
Södvik Säsong 2019 börjar säljas på Systembolaget den 1 oktober, men redan från den 5 september finns den på fat på två platser i Sverige – Pressklubben i Stockholm där Jens Skrubbe ansvarar för de belgiska ölen och i Eskilstuna Ölkulturs bryggeripub.
Hos Systembolaget finns Södvik Säsong i Eskilstuna, Torshälla, Strängnäs, Katrineholm och Malmköping. Ölet går att beställa som enstaka flaskor till alla Systembolag i Sverige, och kan tas in på hyllan i alla butiker där det finns intresse (tala med din butik)

OBS! Med anledning av tioårsjubileet för Södvik Säsong ger vi i år ut en begränsad och numrerad upplaga av Södvik Supersäsong på storflaska, 75 cl och med hela 10 % alkoholhalt.
Denna mäktiga pjäs är en kärleksförklaring till den belgiska supersaisonen, torr och fruktig, smakrik och värmande.
Södvik Supersäsong kommer att finnas till försäljning vid Systembolagets småpartiläpp den 20 september.

Eskilstuna Ölkultur AB