På Systembolaget 2 september – Eskilstuna Quadrupel 2018

Av 2019-09-07 september 12th, 2019 Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Öl

Eskilstuna Quadrupel är en belgisk ölstil som vi brygger en gång om året. Nu är det dags för den öl vi bryggde i fjol och som stått på lagring för att smakerna ska stabilisera sig till en ljuvlig, balanserad mix.
Eskilsta Quadrupel 2018 är en vackert mahognyfärgad öl med komplex och intensivt maltig smak och mjuk beska  med doft och smak av kryddor, knäck och inslag av torkad frukt, muscovadosocker, pomerans, nötter, kryddor och choklad.. Ölet har en behaglig restsötma från den höga alkoholhalten.
Quadrupel är en så pass ovanlig öl att den inte är en egen stil. Den första kända quadrupeln skapades av ett holländskt trappistbryggeri och är tänkt som en årgångsbryggd som ska avnjutas under vintermånaderna. Quadrupel kan även kallas för en belgisk barley wine och räknas till nestorn inom belgisk öl. 12 %
Från torsdag den 20 augusti finns Quadrupel för medlemmar och gäster i puben. Eftersom den är lika stark som vin serveras den endast i 20 cl-glas.
Den 2 september finns Eskilstuna Quadrupel att köpa på Systembolagen i Eskilstuna, Torshälla, Strängnäs, Katrineholm och Malmköping. Då går den också att beställa som enstaka flaskor till Systembolag i hela landet.

Eskilstuna Ölkultur AB