Eskilstuna Red IPA, ny på Systembolaget

Av 2019-07-30 augusti 2nd, 2019 Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Öl

ESKILSTUNA RED IPA är tillbaka! Vår röda öl har funnits med oss sedan 2010 då den bryggdes som en red ale och hette Annas Red ale. Sedan dess har vi gjort om receptet till en IPA som alltid varit omtyckt och efterfrågad. Den har tagit paus ett år och nu är det dags för återkomst.
Från den 1 augusti finns den åter att beställa till Systembolag i hela landet och finns på hyllan i Eskilstuna, Strängnäs, Katrineholm och Malmköping
Eskilstuna Red IPA är på 5,3 %. Det är Eskilstuna Ölkulturs tolkning av en amerikansk red ale som får sin färg från den belgiska maltsorten Cara Ruby. Vi har använt stora mängder av den populära Amarillohumlen för att lyfta den fruktiga smaken och doften till nya höjder och ge ölet en tydlig beska för att väga upp den rika maltkroppen. Doften är fylld med tropiska frukter och kolatoner som återfinns även i smaken.
Eskilstuna Red IPA passar bra att dricka till grillat kött eller när grillmäster och sällskapet väntar på att maten ska bli färdig.
Eskilstuna Red IPA finns alltid i bryggeripuben på Faktorigatan 1 i Eskilstuna. Från den 1 augusti finns den också på Systembolagen i Eskilstuna, Torshälla, Strängnäs, Katrineholm och Malmköping. Alla våra öl går också att beställa som enstaka flaskor till alla Systembolag i landet.

Eskilstuna Ölkultur AB