Nu kommer vinterns och julens öl från Ölkultur

Av 2019-10-13 oktober 20th, 2019 Bryggeripuben, Evenemang, Föreningen, Nyheter, Öl

FEM NYA ÖL PÅ TORSDAG
Den 1 november presenterar vi våra tre jul- och vinteröl för hela Sverige, men som vanligt får våra medlemmar och gäster i bryggeripuben första tjing på att smaka ölen på en av våra 16 kranar i bryggeripuben.

Eskilstuna Vinter-IPA:
Eskilstuna Vinter-IPA är en ljus, mycket fruktig IPA i New Englandstil, även kallad hazy IPA.
När vintern slår sitt grepp om Sverige med korta dagar och mörka kvällar  vill vi dricka IPA för att hålla humöret uppe i väntan på våren.
Vår Vinter-IPA kännetecknas av tropiska fruktaromer där beskan håller sig i bakgrunden. Den passar mycket bra till julmaten såväl som på egen hand. Ölet är lätt disigt av humle, bottensats kan förekomma. 6,3 %

Eskilstuna Julbock
En rödbrun dubbelbock med smak av choklad och torkad frukt
Eskilstuna Julbock är en fyllig lager med låg beska och vackert rödbrun färg. Den har smak av maltsötma, torkad frukt, apelsin, sirapslimpa och choklad.  Nyanserad doft med inslag av vörtbröd, apelsin, knäck och choklad.
Eskilstuna Dubbelbock är en starkare och maltigare lager som utvecklades under 1600-talet av Paulanerordern i München. Vår dubbelbock är bryggd på mörka maltsorter och små mängder ädel tysk humle. Ölet kan med fördel lagras och utvecklar då vinösa toner.Så här tycker Eskilstuna Ölkultur att en julöl skall smaka om man gillar rejält maltig öl. 6,5 %

Eskilstuna God Jul lager
En ljus, mjuk och ren lager i tjeckisk stil. Det enkla är det geniala, bryggd på endast pilsnermalt, Magnumhumle för beska och Saazhumle för smak och arom. Resultatet blir en ren och snygg ljus lager som funkar i alla sammanhang. Så här tycker Eskilstuna ölkultur att en julöl skall smaka om man gillar okomplicerad öl. 4,5 % Serveras endast på flaska i puben.

ENDAST I BRYGGERIPUBEN:

Eskilstuna God Jul ale
Endast på fat i puben, inte på Systembolaget
Eskilstuna God Jul ale är en kopparröd ale med tydlig humlearom och en distinkt beska. Fruktig, något humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av apelsinmarmelad, aprikos, honung och grapefrukt. Doften är fruktig, något humlearomatisk med inslag av apelsinmarmelad, aprikos, knäck och tallbarr.
Så här tycker Eskilstuna Ölkultur att en julöl skall smaka för den som gillar humlig öl. 5,6 %

Eskilstuna Vinterlager
Eskilstuna vinterlager på 5,3% är en fyllig ljus lager i stilen sydtysk märzen. Smaken är maltig och avslutas med en mjuk beska. Bryggd på pilsner, wiener- och münchenermalt, humlad med tysk och tjeckisk humle.

Eskilstuna Ölkultur AB