Traditionell långsur belgare eller modern snabbsur fantasiöl?

Nästa medlemsprovning lördag 26 september kl 14.00 på Ölkultur

Intresset för syrlig eller sur öl verkar inte ha någon ände. Efterfrågan på suröl ökar och mängder av svenska bryggerier ger sig in i branschen. Där belgarna tradionellt tar hjälp av bakterier som får jobba i åratal tillsätter moderna bryggare mjölksyra i flytande form eller lactobaciller (kettle-sour) och får fram drycken på några veckor. Smakar det lika bra? Är det en utveckling att jubla över? Vart tar surölsvägen vägen?

Eskilstuna Ölkulturs specialprovningar fortsätter, denna gång med suröl som tema och Anders Olsson (bryggerigrundare) och Robin Andersson (huvudbryggare) som ciceroner. Vi provar sex öl och diskuterar hur de smakar och hur de tillverkats.

Provningen kostar 350 kronor. Du anmäler dig i medlemsappen Cardskipper. Det finns 35 platser. Vänta inte!

Föreningen Eskilstuna Ölkultur genom

Anna Jerdén

Anna.b.jerden@gmail.com

Är du inte medlem? Bli det NU. Super-enkelt. Klicka här.

Eskilstuna Ölkultur AB