Mycket smak, lite alkohol!

Av 2019-12-25 januari 15th, 2020 Bryggeripuben, Evenemang, Föreningen, Nyheter, Öl

Hantverksöl med låg alkoholhalt är en självklar del i Eskilstuna Ölkulturs utbud. Inför höst- och julsäsong har vi följande att erbjuda:

Eskilstuna Folkale, 3,5 %
Vår folkale är ljus och lättdrucken, med tydliga citrustoner och en balanserad beska. Bryggd med pilsnermalt och amerikansk humle är folkale en klassisk, svensk matdryck med lite mer smak.

Eskilstuna Bayersk lager, 3,5 %
Vår nya folköl har inspirerats av den traditionella bayerska ölstilen ”dunkel”. Doften är inbjudande maltig med en lätt ton av choklad och knäckebröd. Smaken har brödiga toner och en nypa kummin som övergår i en snäll beska och torr avslutning. En utmärkt matöl.

Eskilstuna Session IPA, 3,5%
En folklig india pale ale som ångar av tropiska frukter i smak och arom och övergår i en bestämd men balanserad beska.

Eskilstuna Lättale, 2,2 %
Vardagsmaten och chauffören är värda en riktig öl. Vår lättale är ljus och lättdrucken, med tydliga citrustoner och en balanserad beska. Bryggd på pilsnermalt och amerikansk humle är lättale en klassisk, svensk matdryck med lite mer smak.

Eskilstuna Must, 0 %
Eskilstunas egen must smakar lika bra året runt. Vi har vi gjort en extra mustig version av originalreceptet från 1910, med vårt utmärkta Hyndevadsvatten och lite mindre socker än i andra muster. Vi har förpackat drycken i en behändig 33 cl glasflaska.

 

Du kan köpa våra folköl, lättöl och julmust direkt i bryggeributiken på Faktorigatan 1 eller i utvalda butiker i Eskilstuna.
Vårt pris är 100 kronor för 6 flaskor och då blandar du som du själv önskar. En hel låda med 24 flaskor kostar 350 kronor.
Välkommen in i bryggeributiken!

Eskilstuna Ölkultur AB