Mälardalen Brewing gäst hos Anders bryggerikväll onsdag 17 april

Av 2019-03-13 april 18th, 2019 Bryggeripuben, Föreningen, Nyheter, Öl

Två bryggerier och tre fat som innehållit irländsk whisky. Det är utgångpunkten när Jens Kempe från Mälardalen Brewing i Strängnäs besöker Anders Olsson på Eskilstuna Ölkultur. Av detta ska bli en gemensam öl. Hur resonerar de båda bryggarna när de bestämmer vilken öl det ska bli? Vad tycker ni i publiken att faten ska fyllas med? Vi för ett samtal om hur nya öl blir till med gästerna i puben.

Ölet kommer att lagras i cirka sex månader och blir klart någon gång i höst. Då säljs det som privatimport till medlemmar i de båda föreningarna Eskilstuna Ölkultur och Mälardalen Brewing. Vill du vara säker på att vara med och få tag i denna begränsade bryggning så kan du teckna dig på onsdagen.
Quiz blir det förstås som vanligt, god mat och flera nya spännande öl också.

Ny kran för Mälardalen Brewing
Mälardalen Brewing har bryggeri och en föreningspub i Strängnäs. Vi presenterar ett samarbete som betyder att det alltid finns en kran från Mälardalen hos Ölkultur och alltid ett fat från Ölkultur hos Mälardalen.

Det tredje fatet med unik suröl från Cantillonbryggeriet i Bryssel öppnas denna kväll.

Cuvee St Gilloise 5,5 %
Cuvée är ursprungligen ett begrepp från vinets värld som kommer från franskans cuve som betyder ett fat eller en tank med vin i en perfekt blandning av extra hög kvalitet. Begreppet används numera även inom ölbranschen. Att göra den perfekta blandningen betraktas av många som stor konst och den kunskapen besitter det berömda Cantillonbryggeriet.

Cuvee St Gilloise 5,5 vol% är en tvåårig lambic konditionerad med färsk Hallertau/Mittelfrüh humle. En perfekt balans mellan lambicens naturliga syra och Hallertauhumlens eleganta beska.
Cuvée Saint Gilloise är efterträdare till Cuvée des Champions och anses generellt vara av samma lambicserie.
Namnet och färgerna på etiketten  härrör från Royale Union Saint-Gilloise, en liten belgisk fotbollsklubb som ursprungligen ligger i kommunen Saint-Gilles i Bryssel nära Cantillon, och som Cantillons ägare är en stor supporter till.
År 2013 gjorde Cantillon en särskild tappning av Saint Gilloise i både 1.5L och 3L-flaskor för personer som ägde eller köpt årstidsbiljetter för säsongen 2013-2014.

.

 

Eskilstuna Ölkultur AB