Julerbjudande från Eskilstuna Ölkultur

Grannbryggerierna Eskilstuna Ölkultur och Mälardalen Brewing har för första gången gjort en samarbetsbryggning (colab) och resultatet är något utöver det vanliga.

Vi har hos Eskilstuna Ölkultur bryggt en belgian golden strong ale som landade på hela 11,4 %. Vår version ligger nära en tripel i smakupplevelse, den är lite torrare och inte söt. Doften präglas av örter och en lätt kryddig ton med inslag av sötma och lite citrus. Smaken är rejält kraftfull, maltig och med en len smak av kola som värmer långt ner i magen. En majestätisk öl.

Dessutom har vi lagt en del av batchen på irländska whiskyfat. Den versionen har en alkoholstyrka på hela 12,5 % och har fått en tydlig, men inte dominant fatkaraktär som förstärker upplevelsen ytterligare. Det är spännande att kunna jämför dessa två tunga pjäser sida vid sida.

Ölen säljs som privatimport genom Systembolaget Tuna Park i Eskilstuna. Ölen säljs i paket om sex flaskor. Ett paket innehåller fyra icke fatlagrade och två fatlagrade flaskor. Ett paket om sex flaskor kostar 354 kronor. Först till kvarn gäller.

Sista dag för att anmäla intresse är söndag 8 december. Du anmäler via epost till  info@eskilstunaolkultur.se och anger i beställningen hur många paket du är intresserad av (max 5). Vid överteckning kommer de första beställarna att få ett paket vardera.

Eskilstuna Ölkultur AB