Exklusiv tioårsöl – Södvik Supersäsong släpps på fredag!

Av 2019-09-10 september 25th, 2019 Bryggeripuben, Evenemang, Föreningen, Nyheter, Öl

Lillebror har funnits i tio år. Nu kommer storebror! Södvik Supersäsong släpps på storflaska i tusen numrerade exemplar fredag 20 september. I bryggeripuben finns den på fat från torsdag 19 september. 

För tio år sedan presenterade Jens Skrubbe och Gustaf Waesterberg sin första version av Södvik Säsong. Det var i byn Södvik under Ölands skördefest. Att det blev en saison var en hyllning till de vallonska bönder som bryggde denna öltyp till skördeöl. Ölet har bryggts av flera svenska bryggerier, men de senaste sju åren är det Eskilstuna Ölkultur som samarbetat med Jens och Gustaf.

Med anledning av tioårsjubileet för Södvik Säsong ger vi i år också ut en begränsad och numrerad upplaga av Södvik Supersäsong på storflaska, 75 cl och med 10 % alkoholhalt.
Denna mäktiga pjäs är en kärleksförklaring till den belgiska supersaisonen, torr och fruktig, smakrik och värmande.
Etiketterna har varje år gjorts av samma konstnär, Mia Albertsson. På tioårsflaskan finns alla tio bilderna samlade på samma etikett.
Tioårsölet säljs vid Systembolagets småpartisläpp fredag den 20 september.  Systembolagen i Tuna Park och Kungsgatan i Eskilstuna har tagit hem den, liksom Systembolagen i Nordstan i Göteborg och PK-huset i Stockholm, i övrigt beställs de via Systembolaget.
Här beställer du! 
Årets version av Södvik Säsong finns i bryggeripuben och hos Systembolaget från 1 oktober.

 

Eskilstuna Ölkultur AB