Belgovänner! Eskilstuna Tripel 2019 finns på Systembolaget!

Av 2020-02-25 februari 28th, 2020 Bryggeripuben, Evenemang, Föreningen, Nyheter, Öl

Eskilstuna Tripel är symbolen för Eskilstuna Ölkulturs kärlek till den belgiska ölen. Den som en gång fått smak för belgiska öl har svårt att dricka något annat och Eskilstuna Ölkultur brygger blonde och saison, vi har en fantastisk belgisk stout i sortimentet och har bryggt belgisk wit och belgisk IPA. Men högst upp på tronen står alltid tripel med Westmalle som det stora föredömet. Ölkulturs egen Tripel kommer väldigt nära…

Eskilstuna tripel årgång 2019 är en ljus belgisk ale på 9 % procent med en inbjudande blommig doft. Stor komplexitet i smaken som präglas av lätt maltsötma och en kryddig karaktär med toner av koriander, mandel, banan och aprikos samt en lätt syrlighet. Avslutningen är torr och stram med en distinkt beska. Kan med fördel lagras flera år.

Vi säger det igen – detta kan vara Sveriges bästa Tripel. Hör gärna av dig om du tycker du funnit en bättre!

Eskilstuna Tripel kommer en gång om året och tar snabbt slut. I år kommer Eskilstuna Tripel 2019 på Systembolaget måndag den 2 mars. Den går att beställa i hela landet och finns på hyllan i Eskilstuna och Torshälla, Strängnäs, Katrineholm och Malmköping.

 

Eskilstuna Ölkultur AB