Barley wine 2018

Av 2019-09-24 oktober 13th, 2019 Bryggeripuben, Evenemang, Föreningen, Nyheter, Öl

Varje år brygger vi en Barley wine som är vida känd och prisad. Årets version kommer på Systembolaget tisdag 1 oktober men som vanligt presenterar vi den först av allt för medlemmar och gäster i vår bryggeripub i Eskilstuna från torsdag den 26 september.

Eskilstuna Barley wine 2018 är 10 %och lagrad nästan ett år. Den är fyllig, intensivt fruktig, maltsöt, vinös, värmande och enormt smakrik. Komplex och fruktig smak med sötma och inslag av kavring, röda äpplen, kandisocker, nötter, torkade fikon, pomerans, choklad och tallbarr.
Eskilstuna Barley wine 2018 är bryggd på stora mängder pilsnermalt, engelsk humle och sörmländsk honung. Resultatet är ett öl som definitivt är värt att lagra, helst i flera år.
Enligt legenden importerade den engelska aristokratin under tidigt 1800-tal mycket franska viner för att dricka till sina fina middagar. Bryggarna tyckte att herrskapet istället skulle njuta engelsk dryck. Deras lösning var att brygga ett öl i vinstyrka och kalla det för barley wine. Trots namnet är det inget vin utan en av de starkaste och mest smakrika ölstilarna i världen.

Eskilstuna Barley wine bryggdes första gången till föreningen Eskilstuna Ölkulturs tioårsjubileum 2013 och håller att lagra i tio år! Eskilstuna Barley wine 2016 vann jurytävlingen vid Uppsala Beer&whisky festival 2017 i klassen specialöl!

Alla våra öl finns på Systembolagen i Eskilstuna, Torshälla, Strängnäs, Malmköping, Katrineholm och går att beställa i hela landet.
Alla våra aktuellt öl finns alltid i vår egen pub med restaurang och 16 kranar som ligger i samma lokal som bryggeriet på Faktorigatan 1 i Eskilstuna. Välkommen till bryggeripuben!

Eskilstuna Ölkultur AB