Bryggerikväll med ölprovning

Eskilstuna Ölkultur kan erbjuda ett unikt besök med bryggerivisning och ölprovning i vårt bryggeri som samtidigt är en pub och restaurang.
För grupper om minst 15 personer.

Under cirka 1,5 timme börjar vi med att visa och berätta hur vi brygger med malt, humle och kopparkärl. Vi fortsätter med en ölprovning där vi berättar hur fyra ingredienser och ett bryggverk kan bli flera hundra färger, dofter och smaker. Du får historien om hur två eldsjälar och en lokal folkrörelse fick igång ett bryggeri som säljer cirka 170 000 liter öl per år. Efter bryggerikvällen vet du om du gillar lager eller ale och kanske vilken humlesort du ska titta efter på nästa flaska du köper.

Puben är öppen och det går att beställa mat från restaurangen i samband med provningen.

Är ni färre än 15? Kom på en av våra öppna provningar!

Vi kommer till er
Måndagar-torsdagar har vi ett pris för externa provningar ute hos kund i Eskilstuna kommun på 390 kr/pers, minpris 5 850 kr (som bygger på min 15 pers)
Fredag-lördag är priset 430 kr/pers, minpris 6 450 kr
Under cirka 1,5 timme berättar vi hur vi brygger med malt och humle parallellt som vi provar 5 av våra öl.En enklare variant på bryggerivisning och ölprovning som tar 45 minuter och omfattar tre ölprover kostar 265 kr/person mån-tors, minpris  3 975 kr
Fre-lör kostar lilla provningen 290 kronor/person, minpris 4 350 kr

För ölprovningar utanför Eskilstuna kommun, vänligen kontakta oss på info@eskilstunaolkultur.se

Våra ölciceroner

De som leder våra bryggeribesök är bland de bäst kvalificerade ölkännarna i Sverige. De har alla lång erfarenhet och flera är bryggare och certifierade öldomare genom Svenska hembryggareföreningen.

Tord Nyman
Han håller numera i de flesta provningarna. Medlem i föreningen Eskilstuna Ölkultur sedan starten och en av våra ölkunnigaste medlemmar.

Arto Ukura

Arto Ukura är en av företagets grundare och VD. Arto har vunnit guldmedalj i SM i hembryggning- Han är bryggmästare, utbildad öldomare och delägare i Eskilstuna Ölkultur.

Anders Olsson
Anders är en av grundarna av Eskilstuna Ölkultur. Anders har vunnit guldmedalj i SM i hembryggning och är certifierad öldomare. Håller provningar på svenska och engelska.

Lars Ekström
Lars har tidigare varit anställd på Eskilstuna Ölkultur. Håller provningar på svenska och engelska.

Johan Wallin
Engagerad medlem i föreningen Eskilstuna Ölkultur och en av våra ölkunnigaste medlemmar.

Priser

Bryggerikväll/ölprovning för sällskap på minst 15 personer. Moms med 25 procent tillkommer på alla priser utom mat där momsen är 12 procent

Veckodag Grupp med minimum 15 deltagare Grupp med 15-30 deltagare (per deltagare)
Måndag-torsdag 5 250 kr 350 kr
Fredag-lördag 5 850 kr 390 kr

En enklare variant på bryggerivisning och ölprovning som tar 45 minuter och omfattar tre ölprover kostar på vardagar med 15 – 80 deltagare 225 kr/person.
På fredag, lördag och söndag kostar lilla provningen 250 kronor/person.

Mat
Läs mer om våra mat och dryckesalternativ här.

Bokning/Avbokning
För preliminär bokning, ring 016 – 13 17 14 eller via mail till info@eskilstunaolkultur.se.

Definitiv bokning görs inom 14 dagar. Avbokning av besök och deltagare senast sju dagar innan besöket. Därefter debiteras hälften av kostnaden. För besök och deltagare som avbokas senare än tre dagar innan besöksdag debiteras fullt pris. Fullständig information om priser och bokningsregler finns på den bokningsbekräftelse vi sänder er.

Betalningsvillkor
Per faktura, 15 dagar om ingen annan överenskommelse sker.