1
1

Välkommen till Restaurang Ölkultur

Lasse Dahlén är kocken som drivit flera egna krogar i Stockholm, har varit kökschef på Gripsholms värdshus och på Statt i Eskilstuna bland mycket annat. Sedan några år driver han Köttbutiken Millert&Dahlén i Stallarholmen där han förädlar och säljer sörmländska köttråvaror. I restaurangen använder han lika gärna råvaror från växt- som djurriket.
– Min filosofi är enkel och vällagad mat som ska smaka bra och passa till öl. Jag använder helst sörmländska råvaror efter säsong till exempel Ölkulturs öl, säger Lasse Dahlén. Dahlén är sedan 1 maj 2018 kökschef för restaurang Eskilstuna Ölkultur.

Du beställer och betalar din mat vid bardisken. Vill du ha tips om vilken öl som passar bäst till maten, fråga personalen i puben!

Restaurangen är öppen när puben är öppen.

OBS! MEDLEMMAR HAR RABATT PÅ MAT I VÅR RESTAURANG! Bli medlem här

 Läs om årets julbuffé här (pdf)

VÅR MENY

MENY

Rökta mandlar 40 kr

Saltgurka m honung & smetana 45 kr

Marinerade oliver, capris & vitlök 40 kr

Chiliräkor 65 kr

Lufttorkat sörmländsk skinka 50 kr

Sörmländsk salami 45 kr

 

Dagen paj, med sallad & senapsvinägrett 115 kr

Stekt inlagd strömming på dravbröd med caprismayo & inlagd lök 95 kr

 

Långbakad fläsksida med maltvinägersky, coleslaw & potatiskross 185 kr

Vildsvinsburgare med hambryggarbröd, coleslaw, specialdressing & rostad potatis 185 kr

Eldostburgare med hambryggarbröd, coleslaw, specialdressing & rostad potatis 185 kr

Sydfransk fisk & skaldjursgryta med sardellaioli & dravbröd 185 kr

Köttbutikens rökta kamben, majssalsa, coleslaw & rostad potatis 185 kr

Sötsaker vi gillar

Vår egen gräddglass 45 kr/kula

Vår egen bärsorbet 45 kr/kula

Porter & chilispetsad chokladtryffel 30 kr

Beställningsmenyer Eskilstuna Ölkultur hösten 2019.
Ladda ned pdf här.

 

Allergisk? Fråga kocken!

BOKA BORD

Bordsbokning görs bäst genom att ringa oss på 016-13 17 14 eller skicka ett mail till info@eskilstunaolkultur.se

Boka bord