Kvalitetsöl sedan 2006

 

Alla är välkomna till bryggeripuben!

Mysig miljö i centralt kulturhus mitt i ån

 
 
 
1
1

Öppen ölprovning

Unna dig en bryggerivisning och ölprovning i Eskilstuna Ölkulturs unika bryggeripub! Vi visar, berättar och smakar tillsammans.

Våra ölguider är alla erfarna bryggare som kan det mesta om öl. Under cirka 1,5 timme börjar vi med malt, humle och kopparkärl. Vi fortsätter med en ölprovning där du får dofta och smaka. Vi ger historien om hur två eldsjälar och en lokal folkrörelse fick igång ett bryggeri som säljer cirka 150 000 liter öl per år. Efter provningen vet du om du gillar lager eller ale och kanske vilken humlesort du ska titta efter på nästa flaska du köper.

Direkt efter provningen öppnar bryggeripuben med 16 kranar och ett hundratal spännande öl. Du kan äta gott i restaurangen och fortsätta smaka dig fram till dina favoritöl i puben.

Ölprovningen kostar 395 kronor, du köper biljett på Tickster enbart.

Är ni fler än 15 ? Då ordnar vi en gemensam provning en vardagskväll. Läs mer här

KÖP BILJETTER PÅ TICKSTER!

Håll utkik här efter höstens provningar.

 Medlemsprovningar

Gemenskap och kärleken till god öl var de två grunderna till att vi var med i gänget som startade Eskilstuna Ölkultur 2003. Sedan dess har mycket öl runnit ur kranar och flaskor. Vi har arbetat och levt med bryggeri, pub och restaurang. Nu har vi båda slutat våra anställningar i bolaget, men vi tycker fortfarande att det är en glädje i livet med god öl tillsammans med trevliga kompisar. Vårens ”Coronaprovningar” visade att det är fler medlemmar i föreningen Eskilstuna Ölkultur som är intresserade av att fördjupa sig i ölets värld. I den andan startar vi nu en serie medlemsprovningar i bryggeripuben.
Provningarna sker lördagarna 26 september, 31 oktober (Alla helgons dag), 28 november, 26 december (Annandag jul). Alltid klockan 14.00 – 16.00. 

Innehåll

Vi kommer alltid att prova minst fem olika öl. Vilka det blir beror på vad vi och ni är nyfikna på. Ölkulturs öl kommer alltid att stå i centrum, men det kan vara en ölsort, ett bryggeri, ett tema eller något annat. Vi kan bjuda in intressanta bryggare eller ölkännare, en medlem kan presentera sitt specialområde och välja ut ölen… 

Vi har bildat en arbetsgrupp tillsammans med Ölkulturs huvudbryggare Robin Andersson, Kenneth Backman från föreningsstyrelsen och veteranmedlemmen och bartendern Janne Svensson. Vi tar emot alla förslag och sållar fram fungerande lösningar.

Vår huvudbryggare, Robin Andersson, sörjer för att det alltid finns en ny öl på medlemskranen denna lördag, egen eller andras, och att de öl vi provar finns kylda i ”Godiskylen”.

Vi uppmuntrar också Eskilstuna Ölkultur att ha ett specialerbjudande i restaurangen dessa lördagar.

Med vänlig hälsningar Anders Olsson och Anna Jerdén


Pris och anmälan

Provningarna kommer att kosta cirka 300 kronor per person. Du betalar i puben. Anmälan görs i Cardskipper. 

De medlemmar som varit med på en provning får ett epostbrev med beskrivning av nästa provning. Om du inte vill vara med på listan skriver du till anna.b.jerden@gmail.com så stryker vi din epostadress.

Provningarna kommer också att annonseras på Ölkulturs Facebook och på hemsidan.
Är du inte medlem – Bli det här! Kostar endast 200 kr för ett år.

Våra ölciceroner

De som leder våra bryggeribesök är bland de bäst kvalificerade ölkännarna i Sverige. De har alla lång erfarenhet och flera är bryggare och certifierade öldomare genom Svenska hembryggareföreningen.

Anders Olsson
Anders är en av grundarna av Eskilstuna Ölkultur och delägare. Anders har vunnit guldmedalj i SM i hembryggning och är certifierad öldomare.

Håller provningar på svenska och engelska.

Lars Ekström
Lars har varit anställd sedan Eskilstuna Ölkultur startade. Han är en av våra bryggare och är också utbildad och certifierad öldomare.

Håller provningar på svenska och engelska.

Tord Nyman
Medlem i föreningen Eskilstuna Ölkultur sedan starten och en av våra ölkunnigaste medlemmar.

Arto Ukura

Arto Ukura är en av företagets grundare och VD. Arto har vunnit guldmedalj i SM i hembryggning- Han är bryggmästare, utbildad öldomare och delägare i Eskilstuna Ölkultur.

Johan Wallin
Engagerad medlem i föreningen Eskilstuna Ölkultur och en av våra ölkunnigaste medlemmar.

Följ oss gärna i sociala medier