Bryggeributiken

Öppet alla vardagar 09-16
Faktorigatan 1
Ring på dörren om det är stängt!

BRA PRIS PÅ FOLKÖL/MUST:
ENHETSPRIS 6 flaskor för 100 kronor
Vardagsmaten och chauffören är värda en riktig öl. Vi har ett brett utbud av folköl i bryggeributiken. Blanda som du vill själv!

Eskilstuna Bayersk lager, 3,5 procent
Vår nya folköl har inspirerats av den traditionella bayerska ölstilen ”dunkel”. Doften är inbjudande maltig med en lätt ton av choklad och knäckebröd. Smaken har brödiga toner och en nypa kummin som övergår i en snäll beska och torr avslutning. En utmärkt matöl.

Eskilstuna Folkale 3,5 procent
Vår folkale är ljus och lättdrucken, med tydliga citrustoner och en balanserad beska. Bryggd med pilsnermalt, karamellmalt och amerikansk humle är folkale en matdryck med lite mer smak.

Eskilstuna Session IPA, 3,5 %
En folklig india pale ale som ångar av tropiska frukter i smak och arom och övergår i en bestämd men balanserad beska.

Eskilstuna Lättale, 2,2 %
Vardagsmaten och chauffören är värda en riktig öl. Vår lättale är ljus och lättdrucken, med tydliga citrustoner och en balanserad beska. Bryggd på pilsnermalt och amerikansk humle är lättale en klassisk, svensk matdryck med lite mer smak.

Eskilstuna Must, 0 procent
Nu finns den igen, vår omåttligt populära julmust. Eskilstuna Ölkultur följer originalreceptet men med lite mer smak, lite mindre socker och kolsyra och vårt goda Hyndevadsvatten

GE BORT EN ÖLPROVNING
Ge bort eller unna dig själv en kombinerad bryggerivisning/ölprovning. Under 1,5 timmar visar vi bryggeriet och provar fem olika öl. Ölprovning  kostar 395 kronor.
Efter provningen kan du stanna i puben och prova fler av våra sorter eller äta något i restaurangen.
Du köper biljetten på Tickster, vill du ha ett presentkort att ge bort så hämtar d det i bryggeripuben.

Nästa öppna provning 

KÖP BILJETTER PÅ TICKSTER!

BOKEN OM ÖLKULTUR
Eskilstuna Ölkultur började som en dröm hos några hembryggare. Nu är bryggeriet tolv år och bryggeripuben en populär mötesplats i Eskilstuna.
Om vägen dit berättar Anna Jerdén i boken “Berättelsen om Eskilstuna Ölkultur, ett bryggeri med kropp och själ”.
Anna Jerdén är en av huvudägarna och har varit med sedan starten.
Boken går att köpa i bryggeributiken eller beställa genom att swisha 60 kronor till Anna Jerdén 0703467887 och skriva postadress. Då skickar vi boken.

KÖP VÅRA GLAS!

Vill du dricka vår öl ur våra glas? Även glasen finns att köpa i bryggeributiken. De rymmer 40 cl och kostar 50 kronor stycke eller 250 kronor för en låda med sex glas.
Vill du beställa glas finns de hos Barshopen.com

Följ oss gärna i sociala medier