Kvalitetsöl sedan 2006

1
1

Bryggeri

TVÅ ELDSJÄLAR OCH EN LOKAL FOLKRÖRELSE

Historien om bryggeriet Eskilstuna Ölkultur börjar 2003 när några hembryggare startade en pub för att visa Eskilstuna att det finns annat än Stor stark.

Puben blev populär och 2006 hyrde vi in oss i ett bryggverk och började brygga egen öl. Det stora steget kom 2008. Då skaffade vi huset i hjärtat av Eskilstuna. Med hjälp av våra medlemmar byggdes det om till ett bryggeri med pub i samma lokal. I juli anlände bryggverket på 1 000 liter till Eskilstuna Ölkultur.

Den första bryggningen skedde i september. Det var en Oktoberfestöl som gick åt vid tre oktoberfester i puben.  Vi har bryggt över hundra sorters öl sedan starten och har en gedigen receptportfölj som vi varierar. 2015 bryggdes 150 000 liter öl i bryggeriet.

Vi har en populär bryggeripub med restaurang som är öppen för alla med musik och ständigt nya öl.

Vår öl finns i Eskilstuna, Mälardalen och runt om i Sverige. På Systembolaget finns vi i det lokala sortimentet (Eskilstuna, Strängnäs, Västerås, Flen, Malmköping, Kungsör och Katrineholm) och i det exklusiva sortimentet (tillfälliga webbsläpp).

Bryggningen leds av två eldsjälar och flerfaldigt svenska mästare i hembryggning;  Arto Ukura och Robin Andersson.

Beställ en egen öl
Eskilstuna Ölkultur brygger hantverksmässig öl av högsta kvalitet. Vi erbjuder kunder en öl med egen etikett. Erbjudandet riktar sig till både företag och privatpersoner.

Egen öl med eget recept
Vi provar ut recept på en lämplig öl tillsammans med kunden och designar en helt unik öl som bara finns hos er. Minsta volym är 2 250 flaskor. Kunden tar emot hela leveransen på en gång. Priset sätts efter överenskommelse med kunden.

Egen etikett på våra öl
Ni väljer en av ölen i Eskilstuna Ölkulturs sortiment. Ni designer en etikett med hjälp av oss. Vid nästa tappning levererar vi beställd volym med er etikett.

Minsta beställning är 288 flaskor (tolv lådor).

Restauranger och kunder som varaktigt vill ha vår öl kan binda sig för en årsbeställning på minst 1 500 flaskor.

Ölen levereras på 33-centilitersflaskor.

På etiketten ska framgå vad ölen heter i Systembolagets sortiment.

Ölen levereras direkt till den som har serveringstillstånd och som privatimport via Systembolaget för övriga. Kunder utanför Eskilstunaområdet betalar transporten.

Är du intresserad? Ta kontakt med försäljningschef Anders Olsson!
Telefon 070 – 682 90 16 eller anders.olsson@eskilstunaolkultur.se